latinica  ћирилица
23/09/2022 |  09:20 ⇒ 10:51 | Аутор: СРНА

ОЦ Јахорина набавља најсавременији систем за вјештачко осњежавање

Олимпијски центар "Јахорина" први ће на Балкану набавити најмодернији систем осњежавања "Сноу фактори", који производи вјештачки снијег под свим условима, без обзира на температуру ваздуха, изјавио је директор овог центра Дејан Љевнаић.
Јахорина - Фото: Instagram
ЈахоринаФото: Instagram

Љевнаић је истакао да ће нови систем вјештачког осњежавања гостима Јахорине дати додатну, максималну, сигирност у снијег током цијеле зимске сезоне, саопштено је из Олимпијског центра.

Током боравка у Италији протеклих неколико дана, Љевнаић се састао са директором најпознатије свјетске компаније за производњу снијега "Техно Алпин" Ериком Гумерером ради потписивања уговора о изградњи система за осњежавање на ски-стази Прача, конкретно стазама шест и шест б.

Он је појаснио да ће у новој зимској сезони ове ски-стазе добити систем са новоизграђеним језером за вјештачко осњежавање капацитета 30.000 метара кубних.

- Настављамо са инвестицијама на Јахорини, употпуњујемо нашу понуду и желимо да ове зиме понудимо скијашима најбоље. У оквиру нових инвестиција на Јахорини знатно надогађујемо систем за осњежавање, захваљујући великој подршци Владе Републике Српске, премијера Радована Вишковића и ресорног министра Недељка Ћорића - истакао је Љевнаић.

"Сноу фактори" систем за осњежавање је велики искорак у свијету скијања. Ријеч је о иновативној технологији за прављење снијега врхунског квалитета без обзира на температуру ваздуха, који функционише као идеална допуна традиционалном систему вјештачког осњежавања, омогућујући непрекидну производњу снијега.

У зависности од капацитета, систем се креће од мобилних верзија до великих пројеката који производе и до 1.000 метара кубних снијега дневно.