latinica  ћирилица
23/09/2022 |  10:19 ⇒ 10:20 | Аутор: СРНА

Гимназијалци из Градишке први се одазвали за помоћ опремања Дневног центра

Ученици градишке Гимназије први су учесници хуманитарне акције за опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, речено је Срни у бањалучком Одбору за помоћ Србима са Косовоа и Метохије.
Дневни центар "Подржи ме" - Фото: РТРС
Дневни центар "Подржи ме"Фото: РТРС

Гимназијалци из Градишке су се први одазвали на позив Одбора упућен свим основим и средњим школама у Републици Српској, а предсједник Одбора Милорад Арлов додаје да са тим настављају.

- Они у нашим хуманитарним акцијама учествују посљедње три године као многе основне и средње школе из Републике Српске. У протекле две године нашу акцију подржало је 148 основних и средњих школа - рекао је Арлов.

Додао је да ће средства која прикупљају усмјерити на уградњу лифта који кошта 23.000 евра.

Од дијела свих прикупљених средстава намјеравају да купе пакетиће за српску дјецу на Косову и Метохији чија је подјела планирана од Никољдана до Православне нове године.

Арлов је напоменуо да су добили обећање многих директора основних и средњих школа да ће и ове године подржати акцију, те додао да је подршку дало и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Дневни центар у Косовској Митровици изграђен је за 164 дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" у Косовској Митровици, уз подршку Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије.