latinica  ћирилица
23/09/2022 |  12:03 ⇒ 12:04 | Аутор: СРНА

Кошарац: Додик је доказани државник, а Тривић би да се учи на Републици Српској

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је Републици Српској након октобарских избора потребан предсједник који ће наставити политику очувања националног идентитета и уставног капацитета Српске, привредног развоја и јачања регионалне сарадње.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је нагласио да је предсједник СНСД-а и кандидат за предсједника Републике Српске Милорад Додик препознат у српском народу као истински лидер који Републику Српску годинама успјешно води кроз изазовна времена, захваљујући својим способностима, кредибилитету, знању и визији.

- Додик је у Републици Српској препознат као једини државник са јасним политикама, конкретним резултатима и визијом. То потврђује и више од 360.000 директних гласова које је добио на изборима 2018. године као кандидат за српског члана Предсједништва БиХ - подсјетио је Кошарац.

Према његовим ријечима, Милорад Додик води политику која успјешно превладава изазове са којима је Република Српска суочена годинама уназад.

- Додик је заједно са институцијама Републике Српске 2008. године успио да изнађе рјешења како наши грађани не би осјетили посљедице свјетске економске кризе. Плате и пензије су редовно исплаћиване, привреда је функционисала... Исти случај био је и 2014. године када смо се суочили са поплавама, као и 2020. у јеку пандемије корона вируса - истакао је Кошарац за Срну.

Он је додао да је и данас, када свједочимо глобалној кризи и поремећајима на свјетском тржишту, Република Српска обезбиједила довољне количине хране и енергената захваљујући првенствено знању, кредибилитету, сналажљивошћу и визији Милорада Додика.

Кошарац је нагласио и то да је резултат Додикове политике адекватно позиционирање Републике Српске на регионалној, европској и свјетској политичкој сцени.

- Додик је лидер регионалне сарадње, стабилности и мира. Односи Републике Српске и Србије су на историјском максимуму, захваљујући односу Додика и Вучића. Додик је човјек који на равноправним основама разговара са свјетским лидерима како у Москви, тако и у Бриселу, Истанбулу и другим свјетским центрима - додао је Кошарац.

Истакао је да је с друге стране опозициона кандидаткиња, за коју је једино познато да је професорица, која на изборима 2018. године није добила директну подршку грађана, него је у Народну скупштину Републике Српске ушла са компензационе листе.

- Јелени Тривић недостаје политичко искуство и знање. Стога је сасвим легитимно да се запитамо да ли она може да управља заједницом етажних власника и да ли би знала да води четири стана у просјечном хаустору, а камоли Републику Српску. Превелик је то залогај за њу - навео је Кошарац.

Рекао је да је Републици Српској у наредне четири године потребан континуитет политичке стабилности и економског развоја.

- Зато нам на челу Српске треба Додик, способан и искусан предсједник са јасном политиком. Нико не жели да види приправницу Тривић на позицији предсједника Републике. Огроман је то ризик и непотребна авантура - закључио је Кошарац.