latinica  ћирилица
23/09/2022 |  12:25 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Лукач најавио реконструкцију објекта полицијске станице у Козарској Дубици

Наредне године приступиће се реконструкцији објекта Полицијске станице у Козарској Дубици, истакао је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, током посјете овој општини.
Лукач у Дубици (фото: МУП Српске) -
Лукач у Дубици (фото: МУП Српске)

- Oбјекат је и даље у власништву општине, која ће одлукама да то пренесе на Министарство унутрашњих послова да би ми могли у тај објекат да улажемо и да га доведемо у функционално стање. У објекат се дуго није улагало и услови за рад већ нису на задовољавајућем нивоу - поручио је Лукач.

Он је у разговору са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем и његовим сарадницима најавио да ће средства за реконструкцију станице полиције бити планирана у буџету за наредну годину.

- Тема разговора био је и систем видео-надзора, јер је то пројекат који МУП реализује са свим локалним заједницама у Републици Српској. Тренутно је овдје у функцији мањи број камера, а начелник је већ за ову годину издвојио одређена средства, па ћемо већ у овој години знатно поправити видео-надзор на територији Дубице - рекао је Лукач.

Он је навео да квалитетан видео-надзор у свим градовима доприноси много бољој безбједности грађана.

Начелник општине Рељић истакао је да је одржан квалитетан радни састанак и размијењене су информације о безбједносној ситуацији на нивоу локалне заједнице и полицијске управе Приједор.

- Посебно нам је драго што ће од наредне године знатна средства бити уложена у реконструкцију Полицијске станице - навео је он.

Током радних састанака у Козарској Дубици констатовано је да је стање безбједности у тој општини на задовољавајућем нивоу, те да полиција није оптерећена тешким кривичним дјелима.