latinica  ћирилица
23/09/2022 |  12:37 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Вулин: Српске службе прате ситуацију у земљи, региону и на истоку Европе

Српске службе безбједности интензивно прате сва дешавања у земљи, региону и на истоку Европе и предузимају све мјере неопходне за очување стабилности Србије, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- Заиста сам захвалан свим припадницима служби безбједности који пожртвованим и марљивим радом чувају и штите своју државу и њен територијални интегритет и суверенитет, баш као и њен народ - рекао је Вулин на сједници Националног координационог тијела за спречавање и борбу против тероризма.

Вулину су том приликом предочене мјере предузете у претходном периоду на очувању мира и стабилности државе и представљени резултати заједничког рада свих релевантних служби и управа и Тужилаштва за организовани криминал, саопштено је из МУП-а Србије.

На састанку је било ријечи и о енергетској безбједности, а Вулин је навео да су српске службе безбједности посебно посвећене раду на заштити енергетског сектора Србије.

Сједници су присуствовали представници Тужилаштва за организовани криминал, Безбедносно-информативне агенције /БИА/, Војнообавештајне агенције /ВОА/, Војнобезбедносне агенције /ВБА/, Министарства спољних послова, Министарства финансија, Канцеларије Савета за националну безбедност и ЗТП, као и Комесаријата за избеглице и миграције Србије.