latinica  ћирилица
23/09/2022 |  13:25 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Шпирић: Неспорно је одржавање сједнице, али откуд Босић у клубу Бошњака

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је да је неспорно да ће хитна сједница овог дома, у вези са финалном процедуром усвајања закона о помоћи грађанима и привреди у вријеме кризе промјеном стопе ПДВ-а и укидањем акциза на гориво, бити одржана када се стекну технички услови.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

Реагујући на информацију да су у току консултације о подношењу кривичних пријава због опструисања сазивања сједница, Шпирић је рекао да је познато да су технички услови разлог за неодржавање сједнице овог дома.

- Није спорно да ће сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ бити одржана када се створе технички услови. Зна се да су технички услови разлог за неодржавање сједнице. Али, с обзиром на конституцију Дома народа да се састоји од три клуба – Срба, Хрвата и Бошњака – остаје питање на које немамо одговор, а то је откуд делегат Младен Босић у Клубу Бошњака - рекао је Шпирић.

Шеф Клуба посланика СДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине Саша Магазиновић је изјавио за федералне медије да, према незваничним информацијама којим располаже, предсједавајући Представничког дома Небојша Радмановић и предсједавајући Дома народа Никола Шпирић, обојица из СНСД-а, немају намјеру сазвати сједнице.

- Због тога од јутрос трају консултације о подношењу кривичних пријава против Радмановића и Шпирића који очигледно, у договору, опструишу сазивање сједница, а самим тим и извршавање својих радних задатака - рекао је Магазиновић.

Захтјев за одржавање хитне сједнице су, у складу са Пословником Дома народа, 20. септембра поднијела петорица делегата - Младен Босић, Муниб Јусуфовић, Денис Бећировић, Златко Милетић и Асим Сарајлић.