latinica  ћирилица
23/09/2022 |  13:59 ⇒ 18:17 | Аутор: РТРС

Представници туристичких организација из региона у Бањалуци (ВИДЕО)

Подручна привредна комора Бањалука, у сарадњи са турустичким агенцијама града и уз подршку ресорног министарства, угостила је представнике туристичких организација из региона, с циљем представљања првенствено туристичке понуде Бањалуке, али и Републике Српске.
Представници туристичких организација из региона у Бањалуци - Фото: РТРС
Представници туристичких организација из региона у БањалуциФото: РТРС

Организовање тродневне посјете представника 32 туристичке организације из пет држава региона, као и њихов састанак са званичницима и бањалучким туристичким агенцијама, корак је ка представљању и промоцији Бањалуке као атрактивне, регионалне, туристичке дестинације.

Већини регионалних представника туристичких организација ово је први боравак у граду на Врбасу, али већ имају најпривлачније области.

Уз регионалну промоцију природних љепота и културно-историјских обиљежја града, мјесечно и годишње планирање, брендирање и промоција концерата и различитих манифестација, као и повећање смјештајних капацитета, додатно би допринјело повећању броја туриста, сагласни су организатори.

Бањалука је са неколико десетина авио линија повезана са кључним европским дестинацијама, а Република Српска градећи мрежу ауто-путева приближава своје туристичке потенцијале државама у региону, повећавајући тако привредни значај и допринос туризма.