latinica  ћирилица
23/09/2022 |  14:17 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Тривићева се не усуђује критиковати странце у Уставном суду БиХ

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да реакција посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелене Тривић на још једну одлуку Уставног суда БиХ, која има за циљ развлашћивање Републике Српске у вези са имовином, представља директан доказ под чијим је она менторством.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Од свега накарадног које Уставни суд продукује у смислу неуставних одлука, Тривићева по задатку тражи само и искључиво корупцију, како би, такође по задатку, све то волшебно 'накалемила' Милораду Додику. Међутим, врло је индикативно да је дотични посланик успјела 'заборавити' присуство странаца у Уставном суду БиХ чијим се гласовима пракса овог суда континуирано усмјерава у правцу испуњења жеља бошњачке компоненте и политичког Сарајева и која представља суштинску пријетњу за уставни поредак и опстанак Републике Српске - истакла је Бурсаћева.

Она је навела да се народни посланик Јелена Тривић о странцима, наравно, не усуђује говорити лоше и критиковати њихов рад, јер се менторима није паметно замјерати.

- Потенцијално постојање корупције на таквим позицијама може да представља огроман проблем и позивам Јелену Тривић да што прије пријави истражним органима сазнања до којих је дошла. До тада, нека скупи храбрости па као неко ко представља народ у функцији посланика барем покуша правилно позиционирати односе у БиХ и пријетње по Републику Српску које долазе из композиције и праксе Уставног суда БиХ - рекла је Бурсаћева реагујући на изјаву Тривићеве да су судије Уставног суда БиХ "послушници Додика, Ћовића и Изетбеговића", те изнијела критике на рачун домаћих судија у тој институцији.