latinica  ћирилица
23/09/2022 |  15:28 | Аутор: РТРС

До краја септембра ранг-листа привредника за подстицаје

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић очекује да ће до краја септембра бити објављена ранг-листа привредника којима су одобрени подстицаји за ову годину од укупно 13.500.000 КМ.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Он је оцијенио да ће та помоћ много значити привредницима за инвестиције и у планирању пословања, као и да ће се осјећати сигурнијим због подршке власти.

Петричевић је данас након посјете привредном друштву Комо у Модричи рекао новинарима да се у то увјерио у разговорима са привредницима Републике Српске, као и током посјете овом предузећу које запошљава 350 радника, углавном жена, у производњи обуће, намијењене иностраном тржишту.

Каже да се увјерио да ово предузеће улаже у набавку нове опреме и нових технологија, те додао да очекује да ће Комо бити међу предузећима која ће добити подстицај и на посљедњем јавном позиву Министарства.

- Очекујем да ће у наредном буџету овог министарства грант за подстицај привредницима бити знатно већи и да ће бити усмјерен у прерађивачку индустрију у сектору метала, електроиндустрије, дрвопрерађивачке и текстилне индстрије, те производњу обуће, која је у Републици Српској заступљена у великој мјери - рекао је Петричевић.

Руководилац комерцијалне, опште и правне службе привредног друштва Комо Драган Брадашевић рекао је да је призводња готове обуће, као и горњих дијелова обуће намијењена купцу у иностранству.