latinica  ћирилица
23/09/2022 |  16:40 ⇒ 17:04 | Аутор: СРНА

Петковић указао на проблем с одлукама Уставног суда БиХ

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић упознао је потпредсједника Скупштине Србије Сандру Божић о проблему због одлука Уставног суда БиХ.
Београд - Петковић - Божић - Фото: СРНА
Београд - Петковић - БожићФото: СРНА

Петковић се током разговора у Дому Народне скупштине Србије осврнуо на проблем са којим се суочава Народна скупштина Републике Српске поводом Одлуке Уставног суда БиХ да се претходно усвојен Закон о непокретној имовини, прогласи неуставним.

Он је нагласио да се Народна скупштина Републике Српске не сусреће први пут са оваквим проблемом, имајући у виду да се тај случај догодио у претходном периоду, када су проглашени неуставним и Закон о пољопривредном земљишту, Закон о шумама и Закон о водама, саопштено је из Скупштине Србије.

Божићева и Петковић истакли су да су односи између Србије и Републике Српске на изузетно високом нивоу, а сарадња у сталном успону.

Божићева и Петковић указали су на важност успостављања сарадње између Скупштине Србије и Парламентарне скупштине БиХ, а у контексту унапређења свеукупне регионалне сарадње.

Петковић се сагласио са Божићевом да су односи Србије и Републике Српске посљедњих година значајно бољи, прије свега захваљујући политици коју предводи предсједник Александар Вучић.

Божићева је рекла да ће руководство Србије увијек пружати подршку Републици Српској у свим областима, кроз разне инвестиционе пројекте и донације.

Саговорници су се осврнули на обиљежавање важних историјских датума, између осталог и на обиљежавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембара, у знак сјећања на пробој Солунског фронта 1918. године.