latinica  ћирилица
23/09/2022 |  16:45 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

Шеранић и Умичевић уручили колица за Кошаркашки клуб инвалида "Врбас"

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и предсједник бањалучког Кошаркашког клуба инвалида "Врбас" Маринко Умичевић данас су у Бањалуци уручили једном од играча овог клуба специјална спортска колица набављена средствима од игара на срећу у вриједности 15.000 КМ.
Шеранић - уручена колица за кошаркашки клуб инвалида - Фото: СРНА
Шеранић - уручена колица за кошаркашки клуб инвалидаФото: СРНА

Шеранић је рекао новинарима да ће након септембра бити набављена и додијељена још једна колица у вриједности 15.000 КМ.

- Министарство ће заједно са овим клубом и Умичевићем, као његовим предсједником, покренути једну од инстититуционалних активности за укидање ПДВ-а на ову спортску опрему јер је то велики издатак за спортске клубове лица са инвалидитетом - истакао је Шеранић.

Он је подсјетио да је ресорно министарство у оквиру конкурса за додјелу средстава Лутрије Републике Српске за помоћ лицима са инвалидитетом и особа у стању потребе социјалне заштите омогућило дозначавање одређених средстава за овај спортски клуб - за куповину спортских колица за играче који представљају Бањалуку, Републику Српску не само у локалним и регионалним лигама, него и много шире.

- Кошаркашки клуб инвалида "Врбас" био је учесник Лиге шампиона и као такав важан је репрезент Бањалуке и спорта у Републици Српској - нагласио је Шеранић, честитајући овом клубу успјешне досадашње резултате.

Предсједник Кошаркашког клуба инвалида "Врбас" Маринко Умичевић рекао је новинарима да клуб има подршку министра Шеранића и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић када је ријеч о могућности укидања ПДВ-а за колица и спортска помагала.

Он је изразио захвалност Шеранићу који је препознао проблеме клуба, истичући да су од министарства добили 15.000 КМ за куповину специјалних спортских колица, те да је у плану набавка још једних.

Умичевић је рекао да је овај клуб ове године учесник лиге Републике Српске и БиХ, евролиге, нлб лиге, због чега су оваква колица потребна играчима будући да су она у практичном смислу ноге, јер је ово спорт параплегије и дјечије парализе.

- Ово је више од спорта, јер је ријеч о рехабилитацији и социјализацији ових људи, и без колица не можемо ништа - истакао је Умичевић.