latinica  ћирилица
23/09/2022 |  18:41 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Борци: Једнократна помоћ веома значајна (ВИДЕО)

У Републици Српској почела је исплата друге транше једнократне помоћи од 100 КМ за 211.015 демобилисаних бораца.
БОРС - Фото: РТРС
БОРСФото: РТРС

За ову намјену Министарство финансија дозначило је комерцијалним банкама и пошти 21,1 милион. Новчана помоћ исплаћује се на основу спискова које је доставило Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Међу 211.015 демобилисаних бораца који су добили другу новчану исплату је и Златко Зеленковић, борац и ратни војни инвалид из Добоја.

- За нас борце увијек значи свака пара у ово вријеме и у овој несташици свега тако да нам много значи, свака помоћ је добродошла и ми се увијек захваљујемо Влади Републике Српске - рекао је Зеленковић.

Ова помоћ посебно је значајна за оне борце који су незапослени.

- Значи пуно јер има који не раде који су у пензији, рецимо, ја сам пензионер па ја распосређујем , имам и породичну инвалиднину - рекао је Јован Јовановић.

За представнике Борачке организације ово је наставак реализације финансијске подршке Владе Републике Српске.

Важно је, наглашавају, економски оснажити најосјетљивије категорије становништва али је потребно и системски рјешавати њихове проблеме.

Данас је исплаћено и по 750 КМ мјесечне помоћи за још 262 породице у којима је незапослен један од родитеља, а имају четворо и више дјеце од којих је бар једно малољетно.