latinica  ћирилица
23/09/2022 |  18:53 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Бањалука муку мучи са путном инфраструктуром (ВИДЕО)

Свакодневно расте број притужби за лошу и нарушену путну инфраструктуру приградских насеља.
Барловци - пут - Фото: РТРС
Барловци - путФото: РТРС

Предраг Гојковић, мјештанин Барловаца, надомак Бањалуке, пронашао је мир и срећу десет километара од строгог центра. Кућа ушушкана у природи, каже, доноси му спокој. Међутим, минимум ствари које тражи од Града ни данас није дочекао.

- Прошле године сам водио борбу са Градском управом, молио, кумио, сваких пет дана ишао тамо, тражио да нам наспу пут. Ми нисмо тражили асфалт, само да нам поправе пут, ураде канале да се може проћи - истакао је Гојковић.

Са првим јесењим данима и кишом, пут за мјештане засеока представља велики проблем. Након низа апела, појашњава Предраг, машине су се појавиле, али како каже, проузроковале су више потешкоћа него користи.

- Гредер, машина што разгрће направио је горе него што је било. Узели су стари камен што је био, разгрнули, затрпали канале и сад кад год киша падне, ми имамо проблем, не можемо проћи. Овдје има старијих људи, не може им се доћи у посјету - рекао је Гојковић.

Тврди да због податка да је у Барловцима смјештен оскуднији број мјештана, Град не проналази довољно добар разлог да им се посвети.

Проблеми са непроходном инфраструктуром нису једини. Густе гране, значајно нарушавају прегледност.

Мјештани се питају, до када ће живјети заробљени у 18. вијеку?