latinica  ћирилица
23/09/2022 |  19:23 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Невесиње: Мјесто заједничког успјеха општине и Владе Српске (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Невесињу да је то мјесто заједничког успјеха руководства општине и Владе Републике Српске.
Цвијановић, Додик и Вишковић у Невесињу -
Цвијановић, Додик и Вишковић у Невесињу

Додик је подсјетио да је Србија упутила помоћ за Невесиње која је употријебљена на најбољи начин.

- Овдје је фино доћи и видјети успјех који је остварен. Ово је град гдје се види промјена - рекао је Додик у Невесињу након састанка са начелником те општине Миленком Авдаловићем.

Додик је рекао да је у политици најважније направити видљиву разлику.

- Чињеница је да је овај град деценијама кубурио са питком водом, а ове године није ни осјетио несташицу ни тренутка - појаснио је Додик и додао да је сада двојно напајање водом, те да се не може догодити да је нестане.

Он је нагласио да је то капитални пројекат, али да се реализују још неке велике инвестиције, као и да ће буџет града бити повећан у наредним годинама.

Додик је истакао да становници Невесиња заслужују сву подршку како би боље живјели.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је на данашњем састанку са руководством Републике Српске и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком констатовано да су у тој локалној заједници реализовани значајни пројекти средствима влада Српске и Србије, те најавио реализацију нових.

- Ријешили смо проблем снабдијевања водом и путну инфраструктуру. Ових дана се ради магистрални пут за Мостар, већина сеоских путева је реконструисана, а два највећа избјегличка насеља Брежине и Лапчевине, у највећем дијелу су асфалтирана, што је и био наш циљ - рекао је Авдаловић након састанка.

Он је додао да се тренутно ради неколико општинских улица, да су обновљени Дом културе и Музичка школа, а реконструисана је и спортска дворана и проширен вртић.

- Урадили смо значајне пројекте и идемо у реализацију нових пројеката у Невесињу - поручио је Авдаловић.

На састанку са руководством општине Невесиње, који је одржан у згради општине, били су и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић, те посланик у Народној скупштини Српске Илија Таминџија.