latinica  ћирилица
23/09/2022 |  22:03 | Аутор: СРНА

Нешић: У Изборној јединици четири очекујемо један директан мандат

Кандидат ДНС-а за српског члана Предсједништва БиХ Ненад Нешић рекао је вечерас у Дервенти да ДНС у Изборној јединици четири очекује један директан посланички мандат за Народну скупштину Републике Српске.
Ненад Нешић -
Ненад Нешић

"Носилац наше листе за Народну скупштину Републике Српске је Дејан Пјерановић, млад човјек који је већ одборник у Скупштини града Дервента. ДНС очекује да има 10 посланика у Народној скупштини Републике Српске и два у Представничком дому парламента БиХ, а очекујемо побједу и за инокосне функције", рекао је Нешић новинарима уочи предизборне трибине ове странке.

Кандидат ДНС-а за предсједника Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да ДНС заговара пут помирења, разговора и толеранције.

"Својим кандидатурама показујемо озбиљну политику. Предсједник Републике Српске треба да одражава јединство", истакао је Јовичић.

Пјерановић је рекао да Дервента заслужује бољу путну комуникацију са другим општинама, субвенције пољопривредницима, нову школу или обнављање Основне школе "Никола Тесла".

"Дервента заслужује болницу и породилиште и на томе ћемо инсистирати без одустајања", поручио је Пјерановић.

На трибини у Центру за културу представљени су кандидати ДНС-а за Народну скупштину Српске у Изборној јединици четири и за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици два.