latinica  ћирилица
23/09/2022 |  23:05 ⇒ 23:27 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Од снаге СНСД-а и коалиције зависиће снага Републике Српске

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да власт Српске долази пуног срца у Невесиње јер зна шта су урадили овдје.
Жељка Цвијановић -
Жељка Цвијановић

"Хвала вам за велике побједе које смо заједно донијели и за Невесиње и Херцеговину и нашу Републику Српску. Упознала сам овдје дивне и честите људе и увијек сам знала да се повјерење не смије издати и зато га никада нисмо издали. Данас овај град изгледа неупоредиво боље него прије. Људи заслужују то, али и наша Република", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је власт чувала надлежности, али и повећавала плате, пензије, побољшала живот грађана у свим областима, те навела да ће од снаге СНСД-а и коалиције зависити снага Републике Српске.

"Очували сте својим избором институције Републике Српске, очували сте Српску и зато је свако наше окупљање само добар знак за Републику Српску. Треба нам још једна побједа", рекла је Цвијановићева и додала да зна да ће 2. октобра добити подршку у Невесињу.

Цвијановићева је поручила да се ни она, ни Додик, ни било ко из СНСД-а не боји да се бори за Републику Српску.

"Додик нема противкандидата јер он управља процесима. Немам ни ја противкандидата јер је Мирко Шаровић цијели живот провео са главом забијеном у пијесак, док сам се ја борила и никада ми није било мрско да браним интересе Српске. И сада ћу у Сарајеву бити десна рука свим нашим људима јер смо ми тим. Српска не може напријед ако има расцјепкану власт и ако им је важније да се правдају амбасадорима, а не вама, јер смо ми вама одговорни", истакла је Цвијановићева.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три Радован Вишковић рекао је да је најважније имати јак тим, који је у Невесињу предвођен Миленком Авдаловићем, Илијом Таминџијом, Милосавом Уљаревићем и да резултати не могу изостати.

"Наша визија је свијетла будућност - да градимо објекте у Невесињу који ће омогућити бољи живот нашим уницима и праунуцима. То су капитални инфраструктурни пројекти који ће повећати бар за трећину буџет општине. Ту је ХЕ `Дабар` о коме се прича посљедњих 50 година, а за мање од 20 дана имаћемо потписан уговор са Кинезима за изградњу", навео је Вишковић.

Он је додао да је потписао концесију за изградњу соларне електране у Невесињу, највеће која се која се гради, те подсјетио на вјетроелектрану и бројне пројекте који се реализују у Невесињу и Херцеговини.

"Све су су то пројекти који ће вама и вашој дјеци обезбједити будућност", рекао је Вишковић и позвао Невесињце да дају подршку Милораду Додику и Жељки Цвијановић и свим кандидатима на листама за парламент БиХ и Народну скупштину Републике Српске јер су доказали да се знају борити за своју заједницу и за српски народ.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици девет Илија Таминџија подсјетио је на бројне пројекте који су реализовани посљедњих година - спортска дворана, путеви, водовод, обнова школа, електро-мрежа, расвјета и друго.

Он је поручио да Невесиње у будућности очекују бенефити дупло већи од садашњег буџета и да грађани неће осјетити енергетску кризу која ће трести свијет.

Он је позвао грађане да подрже Жељку Цвијановић како би и она по ступању на нову функцију пружила подршку Херцеговини и одблокирала пројекте.

"Прије Милорада Додика овдје се није ништа радило и он ће овдје имати огромну подршку у чему ће нам помоћи и наши коалициони партнери", рекао је Таминџија.

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић рекао је да Невесиње никада није било увезано са Српском и Србијом као сада.

"Овај град је непрепознатљив од прије десет година и данас. Сређен је, освијетљен. Дошло се до многих села, до цркава. Много је било приче да се неће градити тунел Дабар, данас најдужи тунел на Балкану. То је подухват који су подржали Милорад Додик и Жељка Цвијановић и то треба да имамо на уму. Многи су овдје владали прије нас, али никада Невесиње није имало ово што има сада. То је оно што остаје иза ријечи СНСД-а", навео је Петровић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Невесиње Милосав Уљаревић рекао је да је много урађено у протеклом периоду.

"Успјели смо да градимо боље Требиње и Невесиње. Да бисмо то успјели повезали смо се са републичким институцијама, са Требињем и захваљујући Милораду Додику увезали смо се са Србијом чија је подршка видљива на сваком кораку", рекао је Уљаревић и обећао да ће СНСД радити за боље Невесиње.

Он је додао да је данас избор лак.

"Када сам прије пет-шест година питао да ли смо спремни на промјене био је велики аплауз. Сада аплаудирајте за те људе. То су Додик, Цвијановић и Илија Таминџија", рекао је Уљаревић.