latinica  ћирилица
23/09/2022 |  23:14 | Аутор: СРНА

Додик: Невесињу ће наредних година бити велико инвестиционо подручје

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас у Невесињу да ће ова општина наредних година бити велико инвестиционо подручје, те да народ овог краја заслужује развој јер је дао велике жртве кроз историју - од Невесињске буне до Одбрамбено-отаџбинског рата.
Милорад Додик -
Милорад Додик

Додик је истакао да овдје долази увијек са великим поштовањем због карактера народа тог краја и посвећености нацији, те подсјетио на све људе који су се у Невесињу борили за боље сутра, посебно оне у протеклом рату.

"Свим борцима требамо бити захвални", рекао је Додик на трибини у препуној дворани "Невесињка" и нагласио да Република Српска треба сигурну власт јер Срби знају да без државе нема слободе.

Он је најавио да ће се на овом подручју градити Хидроелектрана "Дабар", соларне електране, вјетроелектране, болница, проширивати вртић, те улагати у спорт.

"Дајем завјет да ћемо доћи опет у Невесиње и обезбиједити додатних пет-шест милиона КМ у наредних три-четири године", рекао је Додик.

Он је истакао да политичаре вреднују по ономе што оставе иза себе, а да СНСД има шта да остави.

"Ако ништа сваки дан овога љета у Невесињу је било воде, а тако није било раније", рекао је Додик и подсјетио да је предсједнику Србије Александру Вучићу када је тражио од њега помоћ прво затражио помоћ за Невесиње јер осјећа дуг према овом граду.

Додик је рекао да је у предстојећем неизвјесном периоду Републици Српској потребна сигурна власт.

"Република Српска није ту да некога провоцира. Морамо да се одбранимо од онога што долази", рекао је Додик и додао да многе понуде Европе које нису прихватљиве за српски карактер власт Српске неће прихватити.

Он је навео да му је предсједник Руске Федерације Владимир Путин рекао да Русија никада неће оставити пријатеље.

"Међу проблемима који нам долазе кључни ће бити храна и енергије. Хране имамо, а имамо и енергије више него што нам треба", рекао је Додик.

Он је додао да ће и будућим инвеститорима дати повољнију енергију, што ће их привући.

"Наша обавеза је да радимо и добро сарађујемо са народом. Наша обавеза је да чувамо добре односе са Србијом, разговарамо са Русијом, да имамо добре односе са нашим пријатељима у свијету. Ми не вјерујемо у БиХ, она је нама оптерећење у свему и мораћемо то да рашчистимо", поручио је Додик.