latinica  ћирилица
24/09/2022 |  08:24 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози, магла на подручју Добоја

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле, нарочито на подручју Добоја.
магла - Фото: ТАНЈУГ
маглаФото: ТАНЈУГ

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на могуће одроне земље и камења на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због санације магистралног пута Мостар - Невесиње од 8.00 до 17.00 часова биће потпуно обустављен саобраћај у зони извођења радова, од Невесиња до ентитетске границе.

За вријеме обуставе, саобраћај ће се преусмјеравати алтернативним путним правцима Невесиње - Зијемље - Руишта - Мостар или Невесиње - Берковићи - Столац - Мостар.

Радови се изводе и на дионици магистралног пута Градишка - Чатрња, у мјесту Крушкик, због чега је саобраћај обустављен од 8.00 до 16.00 часова.

За данас од 7.00 до 17.00 часова најављени су радови на изградњи пропуста на дионици магистралног пута Бијељина - Шепак у зони Брањева.

Саобраћај ће се одвијати једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, биће измијењен саобраћај на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На новоизграђеној дионици ауто-пута на Коридору "Пет це" Товира-Костајница до 15. септембра изводиће се пробне, односно тестне вожње и за то вријеме неће се плаћати путарина. Брзине кретања биће ограничена на нивоу градилишне, односно брзине у току извођења радова, а након тога пројектована од 130 километара на час.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја у тунелу Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан - Бањалука, Руданка - Добој, Бакрачуша - Невесиње, Приједор - Стара Ријека и Приједор - Козарац.

Због радова на изградњи разводне мреже водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош и дионици регионалног пута Челинац - Укрина.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац - Горња Вијака - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић, Теслић - Подјезера, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице - Мезграја.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница са Србијом /Рудо/ забрањен је саобраћај за сва теретна возила и аутобусе, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ најављен је почетак санационих радова и обустава саобраћаја на магистралном путу Тарчин - Брадина.

Саобраћај ће се преусмјерити двосмјерно на једну коловозну траку новоиграђене поддионице ауто-пута Тарчин - Иван, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена актуелне су од 8.30 до 16.00 часова на магистралном путу Сребреник - Орашје, дионици Церик - пијаца "Аризона".

За вријеме обуставе у функцији је алтернативни правац Церик - Брчко - Орашје.

Због радова на изградњи обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф због радова у тунелу "Скела", током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком. У ноћним часовима од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија на дионици ауто-пута Зеница југ - Зеница сјевер, као и на магистралним путевима Бихаћ - Босански Петровац, Тузла - Лукавац, Житомислићи - Почитељ и Доњи Вакуф - Травник.

На граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

Отворен је гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко - Никшић.