latinica  ћирилица
24/09/2022 |  11:41 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

У УКЦ Српске одржана едукација на најмодернијем ласерском апарату Луменис М22 (ФОТО/ВИДЕО)

Клиника за кожне и полне болести у Универзитетском клиничком центру Републике Српске набавила је најмодернији ласерски апарат из области дерматологије "Луменис М22" који је намијењен за лијечење више од 30 стања коже и уклањање нежељених длачица.
Луменис М22 - Фото: РТРС
Луменис М22Фото: РТРС

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је данас да овај апарат не посједује ниједна болница у БиХ, нити Србији.

- Набавићемо још медицинских апарата и организоваћемо едукације да би наши становници имали најбољу здравствену заштиту, каква је у Европи и свијету - изјавио је Ђајић на конференцији за новинаре.

Начелник Клинике Јагода Балабан истакла је да је ријеч о апарату без којег је незамислив третман у естетској дерматологији и хирургији.

- Услуге из естетске дерматологије углавном се одвијају у приватним дерматолошким амбулантама, а наш је циљ да можемо одређена стања болести коже сада да третирамо у нашој установи за знатно нижу цијену услуге - рекла је Балабан.

Она је додала да је ријеч о комерцијалним цијенама које су од 30 до 50 одсто, у зависности од врсте услуге, ниже него у приватним амбулантама.

- Услуге из естетске дерматологије углавном се одвијају у приватним дерматолошким амбулантама, а наш је циљ да можемо одређена стања болести коже сада да третирамо у нашој установи за знатно нижу цијену услуге - додала је Балабан.

Ласер посједује четири апликацијске платформе за фотоподмлађивање, акне, васкуларне лезије, поремећаје пигментације, нежељене длаке, боре, хиперпигментацију, опуштену кожу, третмане стрија и ожиљака, карбонске пилинге лица, уклањање тетоважа.