latinica  ћирилица
24/09/2022 |  13:44 ⇒ 21:44 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Уставни суд БиХ - непријатељска организација која ради искључиво у интересу бошњачког народа (ВИДЕО)

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић прокоментарисао је данас одлуку Уставног суда БиХ да стави ван снаге Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Евидентно је да се Уставни суд са троје страних судија и са двоје бошњака, већ дуго понаша апсолутно као непријатељска организација, првенствено према Уставу БиХ, који би требало да штите, али и према Србима у Републици Српској - рекао је Ковачевић.

Како истиче Ковачевић, Уставни суд се понаша исто и према хрватском народу, односно раде искључиво у интересу једног народа, бошњачког, а у сврху креирања нечега, што заправо не постоји.

- Раде у сврху креирања оног што у Уставу БиХ не постоји, односну тзв. "Грађанску државу" у којој ће се питати само Бошњаци. Срби и Хрвати неће постојати, као ни Република Српска - истиче Ковачевић.

Такође, наводи да би се сви понашали другачије према Републици Српској, када не бисмо имали факторе из Српске, који су на основу воље грађана представници мањине који се називају опозиција.

- Када представници мањине, који се називају опозиција не би сарађивали са Сарајевом, него са представницима већине грађана у Српској, према Републици Српској би се сви понашали другачије - додаје Ковачевић.

Истиче да би много мање удара било на Републику Српску када би сви били дио једног јединственог фронта.

- Када бисмо ми могли увијек рачунати на то, да када је Република Српска угрожена, да сви стојимо јединствени и да смо сви дио једног јединственог фронта, народа и грађана Српске, много мање би било удара на Републику Српску - закључује Ковачевић.

Ковачевић истиче да је међутим то нешто што грађани бирају и грађани оцјењују.