latinica  ћирилица
24/09/2022 |  17:24 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

У Бијељини на Дан града Додик најавио већи буџет за пољопривреду (ФОТО/ВИДЕО)

У Бијељини је обиљежен Дан града. Свечаној сједници присустовали су предсједница Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Додик и Цвијановић на свечаној сједници Скупштине града Бијељина -
Додик и Цвијановић на свечаној сједници Скупштине града Бијељина

Цвијановић и Додик подсјетили су на многобројне вишемилионске пројекте, које су у Бијељини и Семберији финансирале Влада и институције Српске - од заобилазнице, болнице, преко канала Дрина-Дашница до улагања у развој пољопривредне производње.

На свечаној сједници уручена су и градска признања. Најзначајније - повеља града уручена је епископу зворничко-тузанском Фотију.

Биејљина је град који се интезивно развијао посљедње двије деценије , изграђени су факултети и друге образовне инстуитуције, овдје се радо долази истакао је предсједник Скупштине града Александар Ђурђевич, додавши да ће њен развој убрзати изградња аутопута.

Бијељина је данас савремен и напредан град, један од најважнијих центара у Републици Српској у који су републичке институције у континуитету улагале, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, додавши да су улагања почела прије двије и по деценије изградњом канала Дрина-Дашница вриједног три милиона марака.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Радили смо обилазнице, помажемо пољопривредним произвођачима, а стотине милиона марака је ушло кроз подстицаје - навео је Додик.

Додик је најавио и нови - повећани буџет пољопривредницима за наредну годину у односу на онај који је предложен у Бијељини прије два мсјеца на састанку са пољопрвридницима.

- Сад сам у позицији да кажем да ће бити 180 милиона идуће године. Обухватићемо све пољопривреднике, до сада је било да подстицаје имају они са пет товљеника а сада ће то бити са два и плус - рекао је Додик.

Честитајући Дан града предсједница Српске Жељка Цвијановић пожељела је руководству града и свим њеним грађанима да Бијељина и даље напредује и има добре односе са републичким институцијама.

Град Бијељина - Свечана сједница (Фото: РТРС)

- У Бијељину долазимо са образом јер смо урадили мого тога, уложили огромна средства. Путну ифраструктуру, регоналну Болницу модерног типа у коју су уложена огромна средства од стране Владе Српске - изјавила је Цвијановић.

Епископ зворничко-тузлански Фотије добитник је најзначајнијег признања Повеље града Бијељин.

Владика Фотије је у обраћању навео да је Бог пред људе поставио узвишени идеал Христа, богочовјека, док модерни глобални свијет намеће идеал антихриста, антивриједности, културу гријеха и незакоња која пријети да поруши све традиционално, како Србима, тако свим народима свијета.

- Свим нашим награђеним желим много среће, здравља и успјеха у мисијима за које су се опредијелили - рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Предсједница Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва Милорад Додик у Бијељини су разговарали и са 85 најистакнутијих комаданата војске и полиције Републике Српске са овог подручја.

Ратни ветерани јединствени су у ставу да се Српска у миру мора бори за очување својих надлежности.

- Имамо инструисане стране поданике који желе да овладају институцијама уз помоћ неких медија из Бијељине, прије свга БН ТВ,  која је логистичка подршка за стране операције на простору Републике Српске и то је нешто што само говори. Српсла брани одсудно са свим расположивим средствима и то ћемо радити - рекао је Додик.

Упоредо са борбом за очување Српске, води се и борба за што бољи живот грађана и у томе успијевамо, поручила је предсјеница Српске додајући да се повећавају примања свих категорија становништва.