latinica  ћирилица
24/09/2022 |  18:34 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Шмит потврдио да се састаје са Јеленом Тривић и Драшком Станивуковићем (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да ће доћи дан када ће Кристијан Шмит отићи из БиХ, а иза њега ће остати само историјски период о којем ће се причати као периоду када су Нијемци поново покушали да окупирају Србе.
Тривић, Шмит, Станивуковић - Фото: РТРС
Тривић, Шмит, СтанивуковићФото: РТРС

Поводом Шмитове изјаве да има контакте са органима у Републици Српској, Додик је рекао да Шмит има контакте са, на примјер, бањалучком општином, кандидатима за изборе, али не и са представницима институција Српске.

- Док се ја састајем са руским предсједником Владимиром Путином три пута у десет мјесеци, кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић у Бањалуци има контакт са њим. То је тачно, али нема контакт са нама јер га ми не признајемо, он је лажна прича - рекао је Додик.

Додик истиче да је Шмит срушио његову парадигму о Нијемцима, за које је мислио да су озбиљни људи који држе до достојанства, до формалног.

- Ако закључујем по њему, онда су то обични шалабајзери који покушавају да прибаве моћ нелегално, без икаквих основа, без именовања. То што се он јавља, то покушава да помогне у изборној кампањи. Чињеница је да, уколико се скупи неколико хиљада људи у Сарајеву, он побјегне. Он није достојан да га ја коментаришем - рекао је Додик.

Додик је рекао да се Шмит лажно представља и да су све његове одлуке неважеће.