latinica  ћирилица
24/09/2022 |  18:57 ⇒ 25/09/2022 | 08:38 | Аутор: РТРС

Ратни ветерани јединствени - Српска у миру мора да се бори за очување својих надлежности (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва Милорад Додик у Бијељини су разговарали и са 85 најистакнутијих комаданата војске и полиције Републике Српске са овог подручја.
Цвијановић и Додик са најистакнутијим ратним командантим - Фото: РТРС
Цвијановић и Додик са најистакнутијим ратним командантимФото: РТРС

Ратни ветерани јединствени су у ставу да се Српска у миру мора бори за очување својих надлежности.

Ратни командант Посебних јединица полиције у МУП-у Српске Саво Цвијетиновић рекао је да је и раније било избора, али да никада није било ангажовања људи који размишљају о Републици Српској, као ономе за шта су се борили.

- Имамо инструисане стране поданике који желе да овладају институцијама уз помоћ неких медија из Бијељине, пријесве БН ТВ, која је логистичка подршка за страме операције на простору Републике Српске и то је нешто што само говори. Српсла брани одсудно са свим расположивим средствима и то ћемо радити - рекао је српски члан Предсјендиштва Милорад Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Упоредо са борбом за очување Српске, води се и борба за што бољи живот грађана и у томе успијевамо, поручила је предсјеница Српске Жељка Цвијановић, додајући да се повећавају примања свих категорија становништва.

Поручила је да би се политичко Сарајево и странци другачије односили према Републици Српској да су сви политички фактори у Српској обједињени око три-четири кључне ствари за будућност Републике.

Цвијановић је истакла да, нажалост, не постоји апсолутно политичко јединство у Републици Српској, што, каже, није страшна ствар, већ је страшно што нема договора или јединства о суштинским важним питањима.

- Жалим што се то није десило, иако смо позивали на заједништво. Када би се показао тај капацитет Републике, онда би прст на чело ставили и странци, али и ови у Сарајеву и замислили се да ли могу да ураде нешто преко нас - рекла је Цвијановићева.

Будући да тог јединства нема, Цвијановић каже да су они добили отворен простор, због чега јако жали.

- Мислим да само политичка наивност може Републику Српску учинити рањивом по неким питањима - рекла је Цвијановић.