latinica  ћирилица
24/09/2022 |  20:28 ⇒ 20:30 | Аутор: СРНА

Производи из Бањалуке и Дрвара на фестивалу у долини Пилахтал

На Фестивалу домаћих производа који се одржава у долини Пилахтал, Доња Аустрија, учествује и делегација из Републике Српске, а посјетиоцима су представљени производи из Бањалуке и Дрвара.
Беч - Фестивал домаћих производа - Фото: СРНА
Беч - Фестивал домаћих производаФото: СРНА

Фестивал је посјетио и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, који је рекао да је један од циљева Представништва да се у Бечу отвори крајишка и херцеговачка кућа.

Из Представништва Републике Српске у Аустрији је саопштено да између Дрвара и општине Пилахтал из Доње Аустрије постоји успјешна сарадња, која траје већ 12 година.

На Фестивалу је своје производе изложила дрварска породица Пећанац која више од 22 године прерађује дрењину, па тако данас располаже са плантажом од 263 стабла, а имају и свој бренд под називом "По пропису".

Дугогодишња сарадња успостављена је и са Бањалуком, те на Фестивалу свој штанд има и Крајишка кућа, а у госте је стигао и директор бањалучког Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић, наводи се у саопштењу.

Организатор данас отвореног дводневног Фестивала је долина Пилахтал у Доњој Аустрији, у сарадњи са Туристичком организацијом Мостфиртел.

Велику захвалност су исказали и замјенику гувернера Доње Аустрије, градоначелнику Пилахтала који подржава овакве фестивале, али и Андреас Пурту, из Туристичке организације Мостфиртел, додаје се у саопштењу.