latinica  ћирилица
25/09/2022 |  12:18 ⇒ 12:20 | Аутор: Б92

Пораз кошаркашица Србије у Сиднеју

Кошаркашице Србије поражене су од Аустралије у трећем колу Свјетског првенства резултатом 69:54.
Пораз Србије од Аустралије у Сиднеју (Фото: EPA-EFE/MARK EVANS) -
Пораз Србије од Аустралије у Сиднеју (Фото: EPA-EFE/MARK EVANS)

Овогодишњи Мундобаскет за даме игра се у Аустралији, а Србија је у "пакленој" групи са домаћином, Јапаном, Канадом, Француском и Малијем.

Србија се борила колико је могла, али је домаћа репрезентација успјела да сломи отпор европских првакиња и поново конкурише за прво мјесто, док Србију чекају "туче" за пролаз у другу рунду.

Аустралија је с правом проглашена за фаворита и меч отворила серијом 7:2, али је Србија захваљујући Ивон Андерсон успјела да се врати у меч, да би послије само 10 постигнутих поена у четвртини имала заостатак од 8 поена.

Наставиле су домаће кошаркашице да играју своју игру, побјегле на двоцифрен број поена и то лијепо држале, али је Марина Маљковић успјела да тргне своје изабранице па се предност Аустралије истопила, али након тајм-аута слиједи добра игра и на полувремену је на семафору стајало 36:28.

Није Србија изгледала добро на старту другог полувремена, отишле су Аустралијанке на 18 поена предности и имале серију 10:0 за 4 минута кошарке у овом периоду, а онда Саша Ћађо па Србија стиже на 41:50.

Успјеле су да се врате у меч, да ствари опет буду неизвесне, али грешке су од ситних постале крупне и Аустралијанке су искористиле то да казне и да на крају славе резултатом 69:54.

Најефикаснија је била Бек Ален са 16 поена, 12 је уписала Маријел Толо, а по 10 су постигле Саманта Виткомб и Стеф Талбот.

У редовима Србије, 16 поена за Ивон Андерсон од чега 14 у првом полувремену, уз 7 скокова и 6 асистенција, док је двоцифрена била још Саша Чађо са 12, Јована Ногић је имала 7, а Тина Крајишник 6 поена, по 4 су имале Ђорђевић и Топузовић, 3 Раца и 2 Станковић.