latinica  ћирилица
25/09/2022 |  13:35 ⇒ 15:17 | Аутор: РТРС

У понедјељак озваничење завршетка пројекта опремања простора Банке хуманог млијека

У Бањалуци ће у понедјељак бити озваничен завршетак пројекта адаптације и опремања простора Банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, најављено је из ове здравствене установе.
УКЦ Српске - Фото: РТРС
УКЦ СрпскеФото: РТРС

Подсјећа се да су у склопу хуманитарне кампање "С љубављу храбрим срцима", коју је покренула предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а на иницијативу Удружења пријевремено рођене дјеце "Мрвице", скупљена средства за оснивање прве Банке хуманог млијека у Српској.

Циљ оснивања Банке хуманог млијека је да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

Овај пројекат започет је крајем марта, а вриједност уговорених радова износи 1.496.108 КМ.

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", уз помоћ домаћих донатора прикупљено је 676.734 КМ, а одлуком предсједника Српске та средства су пренесена на рачун УКЦ-а.

Закључком Владе Српске, УКЦ-у одобрена су средства у износу од 820.000 КМ за реализацију пројекта.

У саопштењу се наводи да су обилазак простора Банке хуманог млијека и педијатријских амбуланти, као и изјаве за медије планирани у 11.00 часова.