latinica  ћирилица
25/09/2022 |  13:50 | Аутор: СРНА

Кошарац: Стара фотографија из 2016. као нова подвала "прошмитовске" опозиције

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да опозиција на крајње сраман начин покушава да дезавуише јавност у Републици Српској током предизборне кампање, пласирајући свакодневне лажи и полуистине.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Посљедњи примјер нечасног дјеловања је данашње објављивање старе фотографије из 2016. године, када се тадашњи предсједник Српске Милорад Додик састао са тадашњим њемачким министром /Кристијаном/ Шмитом, као што је то био случај са бројним министрима из регије, ЕУ и свијета - рекао је Кошарац.

Он је нагласио да опозиција не преза ни од чега и да води страшно прљаву кампању у синергији са подобним медијима и блогерима.

- Објављују стару фотографију, у жељи да на тај начин прикрију и замаскирају поданички однос перјаница ПДП-а Јелене Тривић и Драшка Станивуковића са Шмитом, који је лажни и неизабрани високи представник - рекао је Кошарац за Срну.

Он је истакао да институције Републике Српске не признају Шмита као високог представника, јер његово именовање није потврдио Савјет безбједности УН.

- Фотографија, коју је данас опозиција пласирала у јавност, настала је прије више од шест година, када се Додик састао са тадашњим изабраним представником Владе Њемачке. Након тога, Додик се није састао, нити ће се састати са њемачким туристом Шмитом - нагласио је Кошарац.

Кошарац је истакао да је јавност у Српској забринута због мијешања странаца у изборни процес, који пружају нескривену подршку представницима опозиционих политичких странака.

- Имамо информације да се представници опозиције на дневном нивоу састају са појединим странцима по ћошковима хотелских лобија у одређеним локалним заједницама у Српској. Тачно се зна из којих организација долазе ови странци и на позив којих амбасада. Људи нам се јављају и кажу да су хотели дословно пуни таквих странаца. То их забрињава, јер се оправдано плаше да ће њихова изборна воља бити злоупотријебљена - навео је Кошарац.

Он је рекао да опозиција треба јавно да објасни шта њихови људи раде са таквим странцима.

- Нека барем отворено признају да су им слуге и да подржавају протекторат, умјесто што подмукло покушавају јавности продати лажи и полуистине - поручио је Кошарац.

Према његовим ријечима, нико више нема ни најмању дилему да су представници опозиције фаворити и миљеници разних странаца и мешетара, који на све могуће начине покушавају да моделирају изборну вољу грађана Републике Српске.

- Опозиција ради у интересу странаца. Но, узалуд им труд, српски народ је уз Милорада Додика, јер је то човјек који ради у интересу Српске и њених грађана - закључио је Кошарац.