latinica  ћирилица
25/09/2022 |  17:04 | Аутор: СРНА

Пуповац: Имали смо дојаве о неправилностима на попису становништва

Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/ Милорад Пуповац рекао је данас да је СНВ имао дојаве о неправилностима на попису становништва у Хрватској и да забрињава да су неки људи имали циљ и мисију да број Срба у Вуковару мора бити испод постотка који је био прије 10 година.
Милорад Пуповац - Фото: РТРС
Милорад ПуповацФото: РТРС

Пуповац је рекао новинарима да ће СНВ реаговати на попис, према којем је број Срба у Вуковару пао испод 30 одсто, када направи анализу и види да ли је све било у складу са прописима.

Он је додао да нису имали процјене о броју Срба који живе у Вуковару и да само гледају да ли су ствари проведене у складу са правилима и да ли је попис проведен без притисака и негативне кампање.

- Брине нас да су неки људи имали мисију да број Срба мора бити мањи - рекао је Пуповац и додао да су имали дојаве у вези са неправилностима и да нису једини који виде да у овом попису има мјеста која су непоуздана.

Пуповац је навео да их на једном мјесту брине да се неко хвали да је контролисао попис, а на другом подаци које посједују локални челници, као што је случај за општину Змијавци када је ријеч о број католичких вјерника, преносе хрватски медији.

- У Змијавцима начелник зна колико има припадника српске заједнице, а колико их је пописано. Разлика је поприлична - рекао је Пуповац.