latinica  ћирилица
25/09/2022 |  18:14 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Бијељина: Градске власти загубиле пројекат асфалтирања пута у насељу Зовац (ВИДЕО)

Градска управа у Бијељини загубила је пројекат мјештана за асфалтирање 2,5 километра пута који спаја насеља Трнову, Модран и Суво Поље. Иницијативу су одавно поднијели, али јој сада нема ни трага. Због тога ће одборници СНСД-а покренути иницијативу у Скупштини града Бијељине да се пут асфалтира.
Заборављени пут - Фото: РТРС
Заборављени путФото: РТРС

Мјештани су урадили пројекат и процјену вриједности радова и прије четири године градској управи у Бијељини, поднијели захтјев за асфалтирање пута, али никаквог одговора нема. Захтјев је наводно био загубљен, па су поступак поновили, али опет безуспјешно.

За прву фазу радова потребно је нешто више од 115.000 марака, а дио посла спремни су и мјештани да финансирају.

На основу одлуке локалне скупштине, Градска управа има обавезу да асфалтира све путеве и уреди инфраструктуру у насељима у којима мјештани прикупе 30 одсто средстава, али то за ово насеље очигледно не важи. Из СНСД-а су поручили да ће од републичких органа власти захтијевати да провјере поштовање рокова одређених за поступање локаане управе.

Заселак Зовац, које има педесет домаћинстава, на самом је рубу општине Бијељина. Сеоски пут вијековима је у употреби, а и данас би био кориштен као алтернативни правац кроз ова села.

Градска управа у Бјељини годинама упорно игнорише захтјеве ове мјесне заједнице, а нису одговорили ни наша питања. У Зовцу нема ни водовода, ни јавне расвјете, а лоша је и нисконапонска мрежа.