latinica  ћирилица
25/09/2022 |  18:16 ⇒ 18:47 | Аутор: СРНА

Патријарх Порфирије дао крв и позвао вјернике да слиједе његов примјер

Његова светост патријарх српски Порфирије дао је данас крв у оквиру акције коју је Црква организовала у више храмова Архиепископије београдско-карловачке, с циљем обезбјеђивања залиха крви за потребе здравствених установа.
Београд - патријарх Порфирије - акција даривања крви - Фото: СРНА
Београд - патријарх Порфирије - акција даривања крвиФото: СРНА

Акција је организована на иницијативу Црвеног крста Србије и Института за трансфузију крви Србије, а патријарх је истакао да није први пут да Црква подржава овакве благословене акције.

- Овом акцијом добровољног давања крви помажемо онима којима је она потребна како бисмо их подржали у њиховој борби за живот. Овакви подухвати у Цркви формирају људе љубави, па самим тим и солидарности, а солидарност према потребитима јесте један од темељних цивилизацијских вриједности хуманог друштва - написао је патријарх на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Патријарх Порфирије (@porfirije_patrijarh)

Његова светост је позвао све људе који су у могућности да учествују у оваквим акцијама и на тај начин помогну својим ближњима.

- Нека Господ подари исцјељење душе и тијела нашој болесној браћи и сестрама којима је крв потребна, а љекарима и медицинском особљу које их лијечи благодат Духа Светога да их руководи у њиховом труду - поручио је патријарх Порфирије.