latinica  ћирилица
25/09/2022 |  18:36 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Двије године мандата Станивуковића - ниједног капиталног пројекта у Бањалуци

Двије године мандата довољне су да се сумирају резултати учињеног. Градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, задовољан је учињеним, а грађани кажу да Град не памти градоначелника који се толико сликао пред паркићима, фонтанама, стајалиштима и клупицама. Питају - који је то капитални пројекат важан за Град, који је покренуо градоначелник, Драшко Станивуковић.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

У насељу Куљани код Бањалуке ових дана подијељени су леци у којима се ПДП хвали колико је учинио за ово насеље. Пише - нови асфалт у Куљанима.

Јовица Томић, предсједник Мјесне заједнице Куљани, поставља питање откуд толика храброст да се мјештанима чије улице нису асфалтиране нуде овакви леци.

- Ево погледајте Прву Куљанску улицу. Дошли су и загребали 50 метара, а градоначелник је отворио радове. Истог трена, када је он напустио мјесто радова, напустиле су и машине - додао је Томић.

Мјештани истичу да су неколико пута добијали обећања да ће се пут асфалтирати, међутим ништа од датих обећања.

Док се Станивуковић хвали путевима који нису изграђени, и обећани мост у Чесми на дугом је штапу! Прекинута је и изградња моста у Доцу, коју је започела претходна администрација.

Боривој Обрадовић, одборник у Скупштини града, напомиње да је управо тај мост требао бити важан пројекат за Бањалуку чијом изградњом би се растеретио саобраћај и повезало насеље Обилићево са центром града.

Да је започети мост у Доцу изграђен не би било овакавог колапса у саобраћају, истичу Бањалучани. Најгоре је, кажу, возити овим дијелом града ујутро до посла и поподне кад се враћају кући. Онај ко је градњу блокирао, додају, на све је мислио осим на њих, па се сналазе пречицама.

Памти се и како је у јеку короне, пред Клиничком центром резвукао пано, како је тад рекао, модела модерне градске болнице коју је тад и обећао. Модел је скинуо с интернета и представио као значајан стратешки пројекат за Бањалуку.

Годину касније, овако је одговарао на питање - зашто нема болнице.

- Урбанистичким планом очекујемо да ове године пронађемо ту локцију и затим идејно рјешење. Оквир идејног рјешења већ имамо. Процјењујемо да ће пројектна документација коштати до пола милиона марака - рекао је градоначелник Бањалуке.

Ни двије године касније нема ни локације, ни идејног рјешења, ни болнице.

Градоначелник Станивуковић данас је у новој кампањи, носилац је листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске. Једино што Станивуковић не може обећати грађанима је коју ће функцију обављати након избора.

-Ја сам свакако дужан и максимално сам посвећен да радим за Бањалуку ма гдје год дужности сутра биле - каже Станивуковић.

Умјесто великих пројеката кључних за живот грађана, Станивуковић се хвали парковима, фонтанама, клупама и аутобуским стајалиштима. Уз то, хвали се и чињеницом да никад више приватних компанија није помагало у пројектима, што, како упозоравају у Транспренси интернешналу, отвара могућности коруптивног ризика.