latinica  ћирилица
26/09/2022 |  08:41 ⇒ 08:42 | Аутор: РТРС

Мјестимично мокри и клизави коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија редовно, по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

Због санације магистралног пута Мостар-Невесиње сваким даном, осим недјеље, од 8.00 до 17.00 часова биће потпуно обустављен саобраћај у зони извођења радова /од Невесиња до ентитетске границе/, а алтернативни правци су Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

Саобраћај ће још данас од 8.00 до 16.00 часова бити обустављен у мјесту Крушкик, на магистралном путу Градишка-Чатрња, због санације коловоза.

Режим саобраћаја измијењен је на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

До суботе, 1. октобра, је пробна употреба новоизграђене дионице ауто-пута на коридору "Пет це" између петљи Товира и Костајница, а путарина се не наплаћује.

Режим саобраћаје измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и на путу Челинац-Укрина због изградњи разводне мреже водовода, као и на регионалном путу Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим саобраћаја и у тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном правцу Пале-Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатић/, на дионици магистралног правца Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/, као и на правцима граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици
регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова, те на дионици магистралног пута Брод-Горњи Клакар у мјесту Полој и Лијешће од 8.00 до 16.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима ентитетска граница Хргови/Блажевац-Лончари-ентитетска граница Лепница, ентитетска граница Цапарде-Каракај, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод.

У Федерацији БиХ на магистралном путу Тарчин-Брадина због санационих радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин-Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Обустављен је саобраћаја на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу због изградње обилазнице Доњи Вакуф.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије се саобраћа на дионици ауто-пута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер, као и на дионици магистралног пута Рипач-Дубовско, Тузла-Лукавац, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.