latinica  ћирилица
26/09/2022 |  09:22 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

У четвртак избор главног тужиоца

Избор главног тужиоца Тужилаштва БиХ планиран је на наредној сједници Високог судског и тужилачког савјета БиХ која је заказана за сриједу и четвртак, 28. и 29. септембар.
ВСТС, илустрација - Фото: РТРС
ВСТС, илустрацијаФото: РТРС

Према дневном реду сједнице, избор главног тужиоца планиран је за 29. септембар када би пред члановима ВСТС-а требала да се појаве четири кандидата са којима су обављени интервјуи 22. септембра - вршилац дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Милано Кајганић и тужиоци Диана Кајмаковић и Мирослав Јањић, као и Сеид Марушић, с обзиром на то да су њихове пријаве верификоване након конкурсне процедуре.

На интервју је приступила и Кајмаковићева, која је са мјеста шефа Одјељења за корупцију Тужилаштва БиХ премјештена у Одјељење за ратне злочине и против ње је покренута интерна истрага због тога што су је двије криминогене особе помињале у апликацији Скај, због чега се сада све провјерава.

Првог дана сједнице чланови ВСТС-а разматраће извјештај Привремене истражне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ која се бавила стањем у правосуђу БиХ.