latinica  ћирилица
26/09/2022 |  12:07 | Аутор: РТРС

У посљедња три дана у Српској заражено 60 лица, шест преминулих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 288 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 60 особа.
Вирус корона - Фото: илустрација
Вирус коронаФото: илустрација

Ради се о 36 мушкараца и 24 жене од којих је осам млађе, 25 средње и 27 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 23. 9. 2022. године, пријављено је девет особа из Бијељине, седам из Бањалуке, четири из Петрова, по три из Брода и Источног Новог Сарајева, по двије из Дервенте, Требиња и Угљевика, по једна из Добоја, Модриче, Осмака, Пелагићева, Приједора, Прњавора, Рибника и Челинца.

24. и 25. 9. 2022. године пријављено је 15 особа из Бањалуке, двије из Прњавора, по једна из Лакташа, Рибника и Челинца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби из Модриче, Источног Новог Сарајева, Пала, Приједора и Челинца.

До сада је у Републици Српској потврђено 118.999 случајева вируса корона, а преминула је укупно 6.541 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 441.720 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 94, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 56, а у осталим болницама 38. На респиратору је шест особа (Универзитетски клинички центар Републике Српске).