latinica  ћирилица
26/09/2022 |  12:10 | Аутор: Агенције

Дешамп: Нема разлога за панику, имамо млад тим

Селектор француске фудбалске репрезентације Дидије Дешамп изјавио је да нема разлога за панику иако су "триколори" били на корак од испадања из Дивизије А Лиге нација, преносе француски медији.
Дидије Дешамп (Фото: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON, илустрација) -
Дидије Дешамп (Фото: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON, илустрација)

Француска је синоћ у гостима поражена од Данске 2:0 у мечу шестог кола Прве групе Дивизије А Лиге нација, док је Хрватска у Бечу надиграла Аустрију 3:1.

Француска је претпосљедња у групи са пет бодова, док је Аустрија посљедња са четири.

- Не мислим да је то бродолом, нити да има разлога за панику. Имали смо и ми доста прилика, али смо превише гријешили. Имамо млад тим, а већина фудбалера нема искуство на највишем нивоу - рекао је Дешамп.

Актуелни свјетски шампиони налазе се на мети критика због лоше игре у Лиги нација.

- Није питање формације на терену, али када имате четири корнера и дански играч сваки пут остане сам, можете да играте с тројицом, петорицом позади, али то не мијења ништа. Међутим, понављам, нема разлога за бригу, повратак фудбалера с међународним искуством ће нам добро доћи. Нема бриге, свима је тешко - додао је селектор Француске.

Он је апеловао на тренера Пари Сен Жермена Кристофа Галтијеа да у наставку сезоне да мању минутажу Килијану Мбапеу да би нападач "триколора" био спреман за Свјетско првенство.

- Знам да Галтије увијек жели да има Мбапеа на терену. Али с времена на вријеме може да га одмори. То неће да му направи проблеме -  рекао је Дешамп.

СП ће бити одржано од 20. новембра до 18. децембра у Катару. Француска ће бити у групи Д са Данском, Тунисом и Аустралијом.По