latinica  ћирилица
26/09/2022 |  14:00 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Рукометни савез Српске обиљежио вриједан јубилеј - три деценије постојања (ВИДЕО)

Рукометни савез Републике Српске обиљежио је данас 30 година рада и постојања, свечаном академијом која је одржана у хотелу "Босна" у Бањалуци.
Академија поводом 30 година Рукометног савеза РС - Фото: РТРС
Академија поводом 30 година Рукометног савеза РСФото: РТРС

На манифестацији су уручене плакете и признања најзаслужнијим појединцима за развој рукометног спорта у протекле три деценије.

Академији су присуствовали досадашњи предсједници Савеза, почевши од првог предсједника Душана Поповића, који је истакао да је рукомет први спорт у Републици Српској, који је организовао лигу, Куп те међународна такмичења.

Предсједник Рукометног савеза Српске Маринко Умичевић захвалио се присутнима и истакао да је ова манифестација доказ јединства у рукометном спорту Републике Српске, а посебно је захвалио предсједници Српске и српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић и Милораду Додику, без чије несебичне помоћи и подршке Савез не би успио.

Највећи аплауз присутних побрао је прослављени репрезентативац и један од најбољих рукометаша свијета свих времена Ненад Перуничић, који је наступао за репрезентацију Српске 1994. године, у хуманитарном мечу, од чијих средстава су купљена санитетска возила за Први крајишки корпус Војске Републике Српске.