latinica  ћирилица
26/09/2022 |  15:00 ⇒ 16:18 | Аутор: sputniknews.com

Москва: Западне оцјене референдума неће скренути Русију с пута

Однос западних земаља према референдумима о уједињењу република Донбаса, као и Херсонске и Запорошке области с Руском Федерацијом и евентуалне нове антируске санкције неће скренути Русију с пута, већ ће само учврстити њену одлучност у постизању задатих циљева, изјавио је замјеник шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

- Кабинети Европске уније су препуни најмахнитијих заговарача антируске политике, они руководе многим политичким партијама у разним земљама, предводе владе. То такође видиом, али то нас не може скренути с пута, то само учвршћује нашу ријешеност да идемо напред и да у пуном обиму постигнемо циљеве које је формулисао наш предсједник и на којима сада раде сви они који помажу да се одрже референдуми - истакао је Рјабков у разговору за руски "Први канал".

Говорећи о санкцијама против Русије, дипломата је рекао да је та врста притиска изгубила и "концептуални и материјални" смисао.

Рјабков је нагласио да покушаји САД да Русији диктирају своју вољу уз помоћ санкција неће имати успјеха и да се Русија никада неће потчињавати ничијем диктату.

- Људи у САД морају да схвате да се Русија никада неће повијати, да се неће потчињавати диктату. Ти покушаји се бесконачно држе за једне те исте методе у виду санкција, у виду некаквих ултиматума, али они немају успјеха и биће и даље неуспјешни, онако како је то било и до сада - рекао је Рјабков.

Референдуми о уједињењу с Русијом одржавају се од 23. до 27. септембра у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Запорошкој и Херсонској области, а резултати гласања биће објављени 28. септембра.

Предсједник Русије Владимир Путин је прошле седмице изјавио да ће Москва подржати вољу житеља тих области, исказану на референдумима.