latinica  ћирилица
26/09/2022 |  15:32 ⇒ 15:32 | Аутор: РТРС

Вишковић осудио монструозни напад у Ижевску

Премијер Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа премијеру Руске Федерације Михаилу Мишустину и амбасадору те земље у БиХ Игору Калабухову поводом напада у граду Ижевску, те је најоштрије осудио овај монструозни терористички чин.
Радован Вишковић (фото:Влада Републике Српске) - Фото: Тwitter
Радован Вишковић (фото:Влада Републике Српске)Фото: Тwitter

- Дубоко сам потресен вијешћу о безумном оружаном нападу у школи у граду Ижевску, у којем су трагично страдали недужни ученици, наставници и запослени у школи - навео је Вишковић

Вишковић је у своје и у име Владе упутио изразе најдубљег саучешћа Мишустину и Калабухову, породицама настрадалих и народу Руске Федерације, наводећи да је ова трагедија дубоко потресла све грађане Републике Српске, који истински саосјећају са породицама настрадалих.

- Молим Вас да изразе нашег саучешћа пренесете породицама страдалих, а повријеђенима жеље за што бржи опоравак - наводи се у телеграму саучешћа Вишковића, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Бивши ученик 88. школе у Ижевску данас је у тој школи из ватреног оружја убио 13 лица, након чега је извршио самоубиство.

Према посљедњим подацима, страдало је 13 лица, међу којима седморо дјеце, а 14 дјеце и седморо одраслих је повријеђено.

У републици Удмуртији, гдје се догодила ова трагедија, проглашена је жалост.