latinica  ћирилица
26/09/2022 |  16:36 ⇒ 16:39 | Аутор: СРНА

Кошарац: Повезаност опозиције са глобалистима који желе нестанак Српске

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је данас у Источном Сарајеву да опозиција поступа по диктату глобалиста и глобалистичких организација попут фондације "Конрад Аденауер" који им мапирају агенду и креирају сваки могући корак да одређена питања стављају у фокус.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Неопходно је дефинисати чињенице које указују на повезаност Јелене Тривић, кандидата опозиције за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима са глобалистичким организацијама јер је она стипендиста Фондације "Конрад Аденауер". Морамо бити свјесни чињенице да странци улазе у ментални склоп људи који су спремни да промовишу њихове политичке ставове, а те глобалистичке организације у правилу имају сасвим другачије политике у односу на политику Републике Српске - рекао је Кошарац.

Он је истакао да глобалистичке организације, каква је "Конрад Аденауер" имају за циљ да развијају институције БиХ, а умањују капацитете Републике Српске.

- У том контексту треба рећи да су управо они бирали оне који су нејаки, немају јасне политичке ставове и спремни да извршавају задатке које наметну такве глобалистичке организације. У Тривићевој су нашли не само стипендисту, него и партнера да прихвати све политичке ставове који су важни за "Конрад Аденауер" као глобалистичку организацију и да на тај начин имају свог човјека који би промовисао политике и радио на њиховој имплементацији - навео је члан Предсједништва СНСД-а.

Он је упозорио да те политике нису политике српског народа и институција Републике Српске, напомињући да је Тривићева изабрана да у овом периоду промовише такву врсту политике.

- Треба напоменути да су управо оснивачи Фондације "Конрад Аденауер" политичка партија ЦДУ из Њемачке чији је Кристијан Шмит члан. "Конрад Аденауер" формирао је, не само ЦДУ него и ЦИА. Када утврдимо ко су оснивачи и политике јасно је да су добили задатак да нападају искључиво /предсједника СНСД-а/ Милорада Додика у нади да ће га дисквалификовати у политичком животу Републике Српске", рекао је Кошарац.

Кошарац је указао на чињеницу да је садашњи предсједник "Конрад Аденауера" бивши предсједник Бундестага, за којег зна какве је одлуке донио.

- Одговорно тврдимо да је политика коју би заступала Тривићева била потпуно супротна интересима и базичним ставовима сваког човјека Републике Српске. Из тог разлога желимо јасно да кажемо да грађани Републике Српске не требају да западају у неке замке оног што слушају ових дана - рекао је члан Предсједништва СНДС-а.

Кошарац је као елементе прљаве кампање окарактерисао покушај опозиције да прикажу да српски члан Предсједништва Додик има састанке са Шмитом.

- То је немоћ опозиције јер је јасно речено да је за нас Шмит само њемачки туриста. Покушавају то управо са свог перфидног загађеног политичког дјеловања против Републике Српске и зато кажемо да је то прошмитова опозиција која има апсолутно циљ да у ових посљедњих седам дана кампање збуни грађане - рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, странци из глобалистичких организација управо су бирали оне који немају јак политички карактер да се изнесу са изазовима него имају карактере да прихвате што им глобалисти кажу и нашли су Тривићеву.

- Ишли су и корак даље да ће управо Тривићева даље у раду бирати младе које ће `Конрад Аденауер` стипендирати. Те политике су супротне политикама Милорада Додика. Зато Додик више него јасно постаје персонална мета странцима и овој опозицији - додао је Кошарац.

Он је навео да је персонификација Републике Српске Милорад Додик зато што води одговорну и адекватну политику у интересу свих грађана Српске.

- То странцима смета и траже неке који ће играти игру по њиховим нотама. Нашли су нејаку Јелену Тривић која је преузела такву улогу. Тривићева је у функцији глобалиста - рекао је Кошарац, истичући да су представници опозиције јасно добили задатак да нападају искључиво Додика у нади да ће га дисквалификовати у политичком животу.

Кошарац је подвукао да је гарант Републике Српске Додикова политика, што смета странцима.

- Истраживања говоре да смо у великој предности на свим нивоима. Слабост Тривићеве јесте да одговорно пита ко је довео /лидера СДА/ Бакира Изетбеговића у Источно Сарајево. Бакира је у Источно Сарајево довео ПДП и СДС и ми то нисмо заборавили - рекао је Кошарац и додајући да Тривићева треба да се пита и гдје се лидери "Шмитове опозиције" налазе у Сарајеву са Шмитом.

Он се осврнуо и на напад предсједника СДС-а и кандидата опозиције на предстојећим изборима за члана Предсједништва БиХ Мирка Шаровића на МУП Републике Српске.

- Реално треба сагледати ситуацију јер је кључна борба за МУП била 2004. до 2006. године. Тада су на власти били СДС и ПДП. Очигледно да и данас настављају матрицу напада на МУП Републике Српске по било којем основу - рекао је Кошарац.

Он је додао да је један од глобалистичких циљева да се дестабилизују институције Републике Српске и саму Српску нападом на МУП.

- МУП Републике Српске гарант је мира и стабилности за сваког грађанина у Српској било да је Бошњак, Хрват или Србин. МУП Републике Српске сигурно ради у складу са Уставом и законима - рекао је Кошарац.