latinica  ћирилица
26/09/2022 |  16:45 | Аутор: СРНА

У Бијељини хуманитарна акција "Дан за Анђелу"

Удружења грађана из Бијељине организовала су данас хуманитарну акцију "Дан за Анђелу" како би се прикупио новац за дјевојчицу Анђелу Танацковић из Угљевика којој је за лијечење тешке болести у иностранству потребно 300.000 евра.
Анђела Танацковић (Фото: Глас Српске) -
Анђела Танацковић (Фото: Глас Српске)

Предсједник Удружења "Етно креатива" из Новог насеља Јања Цвија Крајишник рекла је новинарима да су се акцији одазвала дјеца из свих школа и вртића у граду.

- Послали смо са трга у Бијељини и духовну поруку Анђели, пуштањем бијелих голубова, са жељом да се она нама врати здрава - истакла је Крајишникова и додала да ће се средства сакупити и да се добри људи одазову на сваку хуманитарну акцију.

Према њеним ријечима, ово удружење које је организовало хуманитарни базар у Бијељини учествовало је раније на првом таквом базару за Анђелу у Угљевику, у организацији Удружења "Рудар", када је за дан скупљено 17.000 КМ.

У оквиру "Дана за Анђелу" траје хуманитарни базар на тргу у Бијељини, а вечерас ће у Центру за културу "Семберија" бити одржан и хуманитарни концерт хорова, културно-умјетничких друштава, плесних клубова и других извођача.

Анђела Танацковић /16/ из Угљевика обољела је од акутне мијелоидне леукемије високог ризика и тренутно се налази на лијечењу на Институту за мајку и дијете у Београд, а да би наставила лијечење у Њемачкој потребно је 300.000 евра. /крај/љб/бб/фото