latinica  ћирилица
26/09/2022 |  17:16 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Опозиција покушава да направи подјелу између двије српске владе

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић истакао је да су тезе да власт у Републици Српској и у Републици Србији мисле другачије у вези са хрватским злочином над српским цивилима и српској колони на Петровачкој цести најобичнија су измишљотина и срамна подвала представника опозиције у Републици Српској за рачун својих налогодаваца.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Тезе да власт у Републици Српској и власт у Републици Србији мисле другачије у вези са хрватским злочином према српским цивилима и српској колони на Петровачкој цести најобичнија су измишљотина и срамна подвала иза које, нажалост, стоје људи из Републике Српске, односно представници опозиције, који имају само један циљ, а то је да за рачун својих страних налогодаваца и налогодаваца из Сарајева направе подјелу између двије српске Владе, оне у Бањалуци и оне у Београду - навео је Ковачевић.

Он је подсјетио да је "власт у Републици Српској и те како коментарисала и поздравила подизање оптужнице". "Први је то урадио Милорад Додик. И ја сам као његов савјетник то коментарисао уз јасну поруку да ће злочинце стићи правда", рекао је Ковачевић за "Новости".

Без обзира да ли постоји одређена врста разумијевања између Милорада Додика и Зорана Миловановића када је ријеч о ситуацији у БиХ, нагласио је Ковачевић, изјава Миловановића "да му је прича о дјеци постала неподношљиво гадљива" је заиста гнусна, и ту не смије да буде никакве дилеме.

- Тешко је замислити нешто гадљивије од такве изјаве Зорана Милановића - рекао је Ковачевић.

Кад је ријеч о ситуацији у БиХ, истакао је Ковачевић, Зоран Милановић се бори против хегемоније бошњачког народа над другим конститутивним народима у БиХ и залаже се за дејтонску БиХ са два равноправана ентитета и три равноправна конститутивна народа.

- Не смијемо заборавити и да је јасно и гласно рекао да је Република Српска чињеница коју сви морају да поштују и уважавају. Све то су позиције које већ одавно заступају Милорад Додик и Александар Вучић, у чије политичко јединство могу да сумњају само они неупућени и злонамјерни - истакао је Ковачевић.