latinica  ћирилица
26/09/2022 |  18:27 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Са новим објектом полиција у Власеници добила боље услове за рад (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да су отварањем нове полицијске станице у Власеници створени бољи услови за рад полиције, а обећала је и подршку институција Српске за изградњу других садржаја које предложи локална заједница.
Цвијановић и Вишковић у Власеници - Фото: РТРС
Цвијановић и Вишковић у ВласенициФото: РТРС

Цвијановић је рекла да је овај објекат изграђен у сарадњи локалне заједнице и Владе Републике Српске.

- Разумјевши колико је важно да полиција има добре услове за рад, ми смо претходних година у то улагали огромна средства -  навела је Цвијановић и подсјетила да је у вријеме када је била на челу Владе Српске улагано у материјално-техничко опремање полиције, а играђен је и велики центар за обуку у Залужанима.

Цвијановић је изразила посебно задовољство тиме што је нова полицијска станица изграђена у Власеници, имајући у виду развој туризма у овој локалној заједници, што ће привући велики број посјетилаца, којима треба обезбиједити безбједан боравак.

- Без обзира на то, свугдје у Републици Српској треба да имамо један овакав објекат и то је наше опредјељење - додала је Цвијановић.

Када је у питању изградња Трга и централног споменика у Власеници, предсједник Републике Српске рекла је да се овим мијења изглед Власенице.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Имамо још много посла који ћемо радити у Власеници у сарадњи са локалним властима. Наша велика аспирација је да ово постане туристички центар који ће бити интегрисан са нашом туристичком понудом коју имамо, Олимпијским центром Јахорина и оним што ћемо направити на Мањачи - рекла је Цвијановић, закључивши да ће све то донијети економску добит Српској и локалној заједници.

Цвијановић је данас заједно са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, министром унутрашњих послова Драганом Лукачем отворила нову полицијску станицу у Власеници, а присуствовала је и отварању трга и централног споменика у овом мјесту.