latinica  ћирилица
26/09/2022 |  18:49 | Аутор: СРНА

Лукач: МУП по рјешењу Суда претреса Новитовићеву имовину и службене просторије

Министарство унутрашњих послова Републике Српске по рјешењу Окружног суда у Бањалуци претреса објекте и возила у власништву вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милана Новитовића, као и службених просторија, изјавио је данас министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је подсјетио да је Посебно одјељење Тужилаштва Републике Српске затражило саслушање Новитовића, док је Окружни суд у Бањалуци донио рјешење о претресу.

- У овом тренутку не могу да коментаришем, нити да дајем било какве шире изјаве од овога - рекао је Лукач новинарима у Власеници.

Он је додао да ће у току дана или сутра, након завршених претреса, бити познате одлуке Суда и Тужилаштва.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милана Новитовића након испитивања у Републичком јавном тужилаштву.

Он је ухапшен јер се сумњичи за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, а у вези са његовим овлаштењима која је имао као вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите.