latinica  ћирилица
26/09/2022 |  19:21 | Аутор: РТРС

У Москви о јачању бициклистичких веза Српске и Русије

Директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља данас је почео шестодневну посјету Русији, а први састанак имао је у Москви са предсједником Бициклистичке федерације Русије Вјачеславом Јевдокимовим и амбасадором БиХ у Русији Жељком Самарџијом.
Куваља у посјети Русији - Фото: РТРС
Куваља у посјети РусијиФото: РТРС

Куваља је нагласио да су разговарали о јачању бициклистичких веза Српске и Русије, те конкретним заједничким пројектима двије земље.

- Сигуран сам да ћемо унаприједити наш бициклизам партнерством са таквом бициклистичком нацијом и легендом каква је Јевдокимов. Добили смо подршку и амбасадора БиХ, тако да ћемо у што краћем року почети реализацију. Разговарали смо и о сарадњи у осталим спортским гранама и са задовољством могу да кажем да су Руси спремни да помогну развоју нашег спорта - рекао је Куваља.

Потом се састао са министром спорта Русије Олегом Мтатицином.

- Изненађен сам колико су упознати са мојим ставовима о једнакости свих спортиста свијета. Добро знам кроз шта су пролазили наши спортисти који су прије тридесетак година испаштали ни криви ни дужни, а сада се то дешава великој спортској нацији каква је Русија. Сложили смо се да спорт и политика треба да буду на супротним половима и да свијет чини велику неправду руским спортистима и репрезентацијама оје су суспендоване са готово свих такмичења - рекао је Куваља.

Он је у у највећу земљу свијета отпутовао на специјални позив организатора десетог Међународног спортског форума који сутра почиње у Кемерову.

Куваља ће бити учесник панела којем ће присуствовати сви предсједници спортских савеза Русије, а најављен је и долазак првог човјека Русије Владимира Путина.