latinica  ћирилица
27/09/2022 |  07:15 ⇒ 12:00 | Аутор: РТРС

Ђајић: Поносни на прву Банку хуманог млијека; Урадили смо историјски пројекат (ВИДЕО)

У Бањалуци је завршен пројекат адаптације и опремања простора прве Банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

У пројекат је уложено око милион и по марака да би болесној и пријевремено рођеној дјеци, било доступно мајчино млијеко.

Средства за оснивање прве Банке хуманог млијека у Српској прикупљена су у оквиру хуманитарне кампање "С љубављу храбрим срцима" коју је, на иницијативу Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце "Мрвице", покренула предсједница Жељка Цвијановић.

- Веома сам поносан због отварања прве Банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Урадили смо историјски пројекат - рекао је Владо Ђајић, директор УКЦ Српске гостујући у нашем Јутарњем програму.

Он је појаснио да је циљ оснивања Банке хуманог млијека да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

Говорећи о отварању поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести Ђајић је навео да ће отварањем овог дијела Клинике бити олакшано и дјеци и родитељима.

- Све ће бити на једном мјесту, а то раније није био случај - појаснио је и додао да УКЦ увијек ради у интересу својих пацијената.