latinica  ћирилица
27/09/2022 |  08:30 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Радници рудника Арселор Митал Приједор од данас у штрајку (ВИДЕО)

Радници приједорског Арцелор Миталa ступили су данас у једночасовни штрајк упозорења.
Арселор Митал Приједор -
Арселор Митал Приједор

Разлог су неуспјели преговори с управом предузећа, у вези са захтјевом да им се исплати надокнада од 1.100 марака, као мјера помоћи за превазилажење посљедица актуелне инфлације.

Истичу да им је угрожена егзистенција и право да живе од свог рада. Најавили су да ће једночасовне штрајкове упозорења организовати и у наредних седам дана.

- Коначне одлуке ће бити на скупштини Синдиката која ће бити одржана послије ових једночасовних штрајкова упозорења већ током сљедеће седмице када ће бити кристално јасно у којем положају се налазе радници запослени у Арцелор Митал Приједор - рекао је Дарио Антонић, предсједник Синдикалне организације.

Из управе предузећа истичу да су преговори с радницима у току и да тренутно нису у могућности да дају било какве коментаре.

- Сматрам да је ово један од организованијих синдиката и да ће уз помоћ радника, а и нас синдиката металаца и рудара са свим својим чланицама дати им максималну подрушку и да ће успјети да договоре ово што желе да постигну - додао је Саша Кукољ, предсједни Синдиката металаца и рудара Републике Српске.