latinica  ћирилица
27/09/2022 |  08:54 ⇒ 08:55 | Аутор: Б92

Јокић: У европској кошарци теже него у НБА (ВИДЕО)

Никола Јокић је на "медија дану" у Денверу причао и о разлици између европске кошарке и игре у НБА лиги, чији је двоструки узастопни МВП лиге.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/FILIP SINGER, илустрација) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/FILIP SINGER, илустрација)

Питање је дошло на основу ријечи Јаниса Адетокумба да је у Европи теже играти, а након што су обојица током септембра учествовали на Евробаскету.

Јокић је такмичење, крајње неочекивано, завршио већ у осмини финала са Србијом, док је Адетокумбо отишао корак даље и испао у четвртфиналу са репрезентацијом Грчке.

Српски центар се сложио да је у Европи теже играти је је потребно много брже размишљати о сљедећем потезу.

- Има и до правила. Такође и до простора, мањег терена, краће дистанце за три поена. Мислим да је краћа, зар не? (потом му је Џамал Мари потврдио да јесте тако). Терен је мањи, велики играчи смију да буду у рекету. Све је мање упаковано. Било је занимљиво ново искуство. Заправо, није ново искуство, ново-старо искуство, јер нисам играо дуго времена тамо - рекао је Јокић и закључио:

- Да, теже је, јер мораш увијек брзо да размишљаш. У НБА лиги, ако прођеш играча, видиш да стиже помоћ иза њега. У Европи, ако прођеш играча, помоћ је већ ту. Мораш да размишљаш брзо и унапријед. Занимљиво је - подвукао је Јокић.