latinica  ћирилица
27/09/2022 |  10:28 | Аутор: Агенције

Манћини: Срећан сам, важно је да смо на завршном турниру

Селектор италијанске фудбалске репрезентације Роберто Манћини изјавио је да је срећан због пласмана "азура" на завршни турнир Лиге нација, преносе италијански медији.
Роберто Манћини (Фото: EPA-EFE/Zsolt Szigetvary) -
Роберто Манћини (Фото: EPA-EFE/Zsolt Szigetvary)

Италија је синоћ у Будимпешти побиједила Мађарску са 2:0 и освојила прво мјесто у Трећој групи Дивизије А Лиге нација са 11 бодова, док је Мађарска друга са 10.

- Били смо одлични 70 минута, посљедњих 20 минута ми се није допало. Када тако напорно радите да стекнете предност од два гола, нема никаквог смисла да овако патите у посљедњих 20 минута. Требало је да наставимо да притискамо и тражимо трећи гол. Изгубио сам глас, јер сам константно викао тих посљедњих 20 минута. Срећни смо, важно је да смо на завршном турниру - рекао је Манћини.

Он је похвалио голмана Ђанлуиђија Донаруму, који је бриљирао на голу италијанске репрезентације.

- Одрадио је добар посао, види се да сада брани редовно у Пари Сен Жермену... Његово самопоуздање то показује. Срећан сам, јер смо жељели да се пласирамо у плеј-оф са ове двије побједе против Енглеске и Мађарске. Зато смо приказали двије јако добре представе -  рекао је селектор Италије.

Манћини је на крају похвалио и мађарске навијаче.

- Навијачи су били невјероватни. Навијали су за Мађарску од првог до посљедњег минута и захваљујем им се на аплаузима упућеним на наш рачун. Када побиједите и Енглеску и Њемачку, то није случајност - закључио је Манћини.