latinica  ћирилица
27/09/2022 |  10:53 ⇒ 12:00 | Аутор: СРНА

Жунић: Сусретима са Тривићевом, Шмит настоји да се оправда својим спонзорима

С обзиром на то да је Кристијан Шмит изјавио Би-Би-Си-ју да "има контакте са органима власти у Републици Српској" онда је јасно да он настоји да се правда својим међународним спонзорима да његов посао у БиХ није бесмислен и да њихове паре, којима се финансира његов боравак у БиХ, нису бачене узалуд, изјавио је шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- То што он себи настоји прибавити легитимитет састајањем са ПДП-овом Јеленом Тривић не значи да се састаје са властима Републике Српске, јер је Тривићева опозициони посланик, а не власт - рекао је Жунић за Срну.

Он је указао да су везе Тривићеве са њемачким структурама посебне природе, зато не чуди што није критиковала ни резолуцију Бундестага која говори о томе да дејтонско уређење БиХ треба замијенити грађанским концептом у којем нема Републике Српске.

Жунић је подсјетио да су једнако "гласно ћутале" и њене партијске колеге кад је Британија лансирала резолуцију о геноциду у УН, а онда је јавност сазнала и то баш од чланова ПДП-а, да њихови прваци у Британији имају имовину, да су тамо збринули дјецу, а понеки добили и држављанство те земље.