latinica  ћирилица
27/09/2022 |  11:44 ⇒ 11:44 | Аутор: СРНА

Кошарац: Срдачни сусрети кадра ПДП-а са Карићевом доказ полтронске и издајничке политике

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да срдачни сусрети ПДП-овог кадра са градоначелником Сарајева Бењамином Карић најбоље свједоче о полтронској и издајничкој политици опозиције у Републици Српској.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Освједочена србофобија Бењамине Карић никада није била препрека градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу да је угости, како је и сам признао, са великом чашћу, те да у име Бањалуке поклони чесму Сарајеву, уз огромну медијску помпу - подсјетио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је нагласио да сарајевска градоначелница у континуитету здушно учествује у антисрпској пропаганди, а посљедњи у низу примјера је њена кривична пријава поводом срамног филма "Сарајево сафари".

- Тај тобоже документарни филм је болесна измишљотина, али то не спрјечава Драшкову другарицу Карић да учествује у беспризорној и морбидној пропаганди против српског народа - истакао је Кошарац.

Према његовим ријечима, ово није јединствен случај у којем актуелна градоначелница Сарајева омаловажава српски народ, а посебно српске жртве страдале у протеклом одбрамбено-ослободилачком рату у БиХ.

- Сјетимо се да је управо на иницијативу Бењамине Карић постављено срамно спомен-обиљежје Казани, при чему је на тој плочи изостављена главна чињеница да су у јами кости српског народа, те ко је и зашто убио припаднике нашег народа - навео је Кошарац.

Према његовим ријечима, политика сарадње, мира, добрих односа и стабилности мора се градити на искреним темељима, уз међусобно уважавање и без јефтиног популизма, каквом су грађани Републике Српске свједочили приликом сусрета младих градоначелника Бањалуке и Сарајева.

- За разлику од Станивуковића и плејаде ПДП-овг кадра, који прећуткују очигледну србофобију и антисрпско дјеловање Бењамине Карић, ми то не можемо игнорисати, нити можемо бити добри домаћини људима који су промотори таквих политика - поручио је Кошарац.

Према његовим ријечима, недопустиво је да било који политички представник српског народа, без обзира на то да ли је власт или опозиција, ћути на бестидне покушаје фалсификовања догађаја из протеклог рата.

- Но, опозиција остаје нијема на атаке политичког Сарајева на Српску и наш народ. Да ли сте их чули да јавно кажу била шта против такве политике? Неће, јер таквој политици служе и додворавају јој се - оцијенио је Кошарац.

Он је поручио да су такве политике лоше и да не доприносе изградњи повјерења на овим просторима.

- За разлику од опозиције, ми не можемо зажмирити на чињеницу да за злочине над Србима из Сарајева нико није одговарао. Не можемо заборавити на логоре гдје су Срби одвођени и малтеретирани, нити да је 150.000 припадника нашег народа протјерано из Сарајева - поручио је Кошарац.